Header image Emblem

Zg. Korena 32
2242 Zg. Korena
Tel.: 02 6300 650
E-Pošta: os.korena@guest.arnes.si

  

Akcija

podari malico.

 

Domov
Vrtec
O šoli
Za starše
Izbirni predmeti
Dnevi dejavnosti
Interesne dejavnosti
Dodatne aktivnosti
Obvestila
Projekti
Informacije javnega značaja
Povezave
Šolski časopis Korenček
Tekmovanja
Arhiv

 
 
Tekmovanja
Koledar tekmovanj

Obvestila

DRŽAVNO PRVRNSTVO V ALPSKEM SMUČANJI IN DESKANJU ZA OSNOVNE ŠOLE KRVAVEC, 6. 3. 2019

Državno prvenstvo osnovnih šol v alpskem smučanju in deskanju na snegu, ki je bilo 6. 3. 2019 na Krvavcu, je organiziral Zavod za Šport RS Planica in Smučarska zveza Slovenije, izvajalca pa sta bila OŠ Naklo in ASK Triglav.
Za našo šolo sta tekmovala PASCAL ŠABEDER (8.r) in ROK VRBNJAK (7.r). Oba sta uspešno zastopala šolo. Rok je osvojil 16., Pascal pa 17. mesto. Tekmovalo je 25 učencev iz cele Slovenije.

ČESTITAMO!

REZULTATI

 

PODROČNO PRVENSTVO OŠ MARIBORA IN OKOLICE V ALPSKEM SMUČANJU IN
DESKANJU NA SNEGU

12. 2. 2019 je na Mariborskem Pohorju, na snežnem stadionu, potekalo področno prvenstvo OŠ v veleslalomu. Za našo šolo so tekmovali: MAI CVETKO (6.r), LIJA MUMLAK, ROK VRBNJAK 7.r), MATIC CVETKO (8.r) in JURIJ BEBER (9.r).
Naši učenci so tudi tokrat dobro zastopali našo šolo.
LIJA MUMLAK je v kategoriji deklic 2006/07 od 43 tekmovalk dosegla odlično 5.MESTO in prejela priznanje.

13. 2. 2019 je prav tako na snežnem stadionu potekalo področno tekmovanje v deskanju na snegu. Tekmovali so učenci OŠ Maribora in okolice.  Za našo šolo je tekmoval PASCAL ŠABEDER (8.R) in se med 27 tekmovalci kotegorije letnik 2006, 2005 in 2004 uvrstil na odlično 5.MESTO. Prijel je priznanje!
Pascal se je uvrstil na državno prvenstvo!

Čestitamo vsem tekmovalcem!

Rezultati: DESKANJE, VELESLALOM, SKUPNO DEČKI, SKUPNO DEKLICE

Učiteljica športa: Renata Rižner

 

Dekleta OŠ Korena 3. na šolskem tekmovanju v nogometu

Pet pogumnih učenk OŠ Korena se je v ponedeljek 26.11.2018 podalo na njihovo prvo šolsko tekmovanje v nogometu, ki je potekalo v športni dvorani DRAŠ v Mariboru. Dekleta so odigrala tri srečanja. V uvodni tekmi proti OŠ Kungota so naša dekleta doživela poraz (2:5), oba gola za Koreno je prispevala Suzana Horvat. Že v naslednji tekmi so Korenčanke z borbeno in odločno igro premagale vrstnice iz OŠ Hoče. Za zmago z rezultatom 2:0 sta zadeli vratarka Ivana Grabušnik in Urša Knuplež. Tretja tekma proti OŠ Starše se je končala z remijem (0:0). Dekleta OŠ so tako z 1 zmago, 1 remijem, 1 porazom in z osvojenimi 4 točkami osvojile končno 3. mesto. Zmaga je pripadla OŠ Kungota (6 točk), drugo mesto OŠ Hoče (6).
Pokal in medalje za 3. mesto so OŠ Korena priigrale: Ivana Grabušnik (vratarka), Lija Mumlek, Maja Vrbnjak, Suzana Horvat, in Urša Knuplež.

Mentor: Dejan Kramberger

 

REZULTATI ŠOLSKEGA KROSA

 

REZULTATI ORIENTACIJSKEGA POHODA

1. MESTO     

6. R/3. skup.          

53 TOČK

2. MESTO    

5. R/2. skup.          

52 TOČK

3. MESTO    

8. R/2. skup.          

49 TOČK (upošteva se čas)

4. MESTO    

8. R/1. skup.                      

49 TOČK (upošteva se čas)

5. MESTO    

8. R/3. skup.                      

48 TOČK

6. MESTO    

4. R/1. skup.                      

46 TOČK (upošteva se čas)

7. MESTO    

6. R/1. skup.                      

46 TOČK (upošteva se čas)

8. MESTO    

7.R/3. skup.           

45 TOČK

9. MESTO    

9.R/1. skup.            

43 TOČK

10. MESTO 

7. R/1. skup.                      

42 TOČK

11. MESTO 

9. R/2. skup.                      

40 TOČK

12.MESTO  

6. R/2.skup.           

38 TOČK (upošteva se čas)

13. MESTO 

5. R/1. skup.                      

38 TOČK (upošteva se čas)

14. MESTO 

7. R/2. skup.                      

37 TOČK

15. MESTO 

4. R/4. skup.                      

31 TOČK

16. MESTO 

4. R/3. skup.                      

25 TOČK

17. MESTO 

4. R/2. skup.                      

24 TOČK

DNF

9. R/3. skupina

DISKVALIFICIRANI

 

ČESTITAMO!

Prisrčno čestitamo IVANI GRABUŠNIK, učenki 8. razreda, ki je na državnem tekmovanju iz matematike osvojila SREBRO.
Veliko uspeha še naprej!

ŠOLSKI SPOMLADANSKI KROS
KORENA, 14.5.2018

Danes smo izvedli šolski spomladanski kros. Glede na slabo vremensko napoved smo na veliko srečo kros opravili do zadnje minute pred dežjem. Tudi tokrat je večina učencev tekmovala po svojih najboljših močeh. Prvi trije po kategorijah so stali na stopničkah in prejeli priznanja.

REZULTATI

Učiteljica športa:
Renata Rižner

 

NAŠI UČENCI PONOVNO ODLIČNI NA PODROČNEM PRVENSTVU V ATLETIKI

V ponedeljek, 7. maja je na atletskem stadionu v Športnem parku Tabor potekalo Področno prvenstvo v atletiki za osnovne šole Maribora in okolice. Za našo šolo je tekmovalo 20 učencev od 5. do 9. razreda.
Na šoli imamo že vrsto let odlične atlete in tudi tokrat je kar nekaj učencev stalo na stopničkah, za kar smo veseli in ponosni.

ALEKS MIŠIĆ je s časom 8.64 v teku na 60 m osvojil odlično 2. MESTO ter prijel srebrno kolajno.

RENE ŠABEDER je osvojil 1. MESTO v metu vorteksa, dolžina meta je bila 67.65 m.
MIHA MAJER, JURIJ BEBER, TIM DVORŠAK IN MIHA MEDVED so v ŠTAFETI 4X100 m, v močni konkurenci (tekmovalo je 9 šol) s časom 52.36 osvojili odlično 3. MESTO.
MIHA MEDVED je z odličnim časom 41.35 dosegel nehvaležno 4. MESTO v teku na 300 m.
DAVID MASTEN je v skoku v višino prav tako za eno mesto zgrešil stopničke. S skokom 1.45m je dosegel 4. MESTO.
NELI TURK je v teku na 60 M prišla v finale in se s časom 9,12 uvrstila na 7. mestu. Prav tako je sodelovala pri starejših deklicah v štafeti 4x100 m.
Za odlične dosežke čestitamo tudi ostalim našim učencem, saj so dobro zastopali šolo. 
Suzana Horvat (štafeta), Maja Vrbnjak (štafeta, tek na 60 m), Ivana Grabušnik (štafeta, vorteks), Tjaša Krajnc (skok v daljino), Eva Kalin (tek na 600 m), Rok Vrbnjak (tek na 600 m), Mai Cvetko (met vorteksa), Matic Cvetko (tek na 600 m), Aljaž Bezjak (skok v daljino), Tim Dvoršak (skok v daljino, štefeta), Pascal Šabeder (met vorteksa), Jernej Senekovič (suvanje krogle), Jurij Beber (tek na 60 m, štafeta), Renej Škufca (met vorteksa), Miha Maier (tek na 60 m, štafeta)
Rezultate si lahko pogledate na spodnji povezavi!
REZULTATI

Čestitke vsem udeležencem, še posebej pa dobitnikom medalj!

Učiteljica športa: Renata Rižner

 

Šolski plesni festival

V ponedeljek, 9. aprila, je v telovadnici OŠ Korena potekalo šolsko tekmovanje v Šolskem plesnem festivalu. Plesalci so se na tekmovanje pripravljali v sodelovanju s plesno šolo Plesna dimenzija. Letos se je na festival prijavilo rekordnih 47 plesalcev, ki so zaplesali v treh starostnih kategorijah: A = 1.-3. razred, B = 4.-6. razred in C = 7.-9. razred. Najboljših 6 tekmovalcev  iz B in C kategorije pa so svojo tekmovalno pot nadaljevali na področnem tekmovanju, ki je potekalo v sredo, 18. aprila, na Ptuju. Na področnem tekmovanju so nas iz B kategorije zastopali naslednji plesalci: Jana Rojs, Lan Petrič Grajfoner, Tajana Krejač, Nika Krepek, Lija Mumlek in Gabriel Šabeder. Najvišje mesto si je priplesal Lan Petrič Grajfoner, od 69 tekmovalcev je usvojil kar 9. mesto. Ekipno pa so si priplesali 5. mesto od 13 osnovnih šol. V kategoriji C pa so OŠ Korena zastopale naslednje plesalke: Vita Rojs, Katja Senekovič, Issa Rebernik, Tina Bezjak, Suzana Horvat in Ivana Grabušnik. Najvišje mesto si je priplesala Tina Bezjak, uspela je priti kar do finala in usvojila zasluženo 6. mesto. Ekipno pa so si punce priplesale 2. mesto in s tem tudi vstopnico na državno prvenstvo, ki bo potekalo v Žalcu, 6. junija 2018. Iskrene čestitke vsem tekmovalcem in veliko uspehov tudi na državnem tekmovanju.

Natalija Pravdič

 

Na prvem mladinskem državnem prvenstvu v CARROMU je učenec Matic Cvetko dosegel odlično 2. mesto, Miha Bezjak pa 3. mesto. Čestitamo za odličen rezultat.

Učenka OŠ Korena, Lija Mumlek zmagovalka teniškega turnirja v Novi Gorici

Lija Mumlek, učenka 6. razreda OŠ Korena je v konkurenci 31-tih tenisačic osvojila 1. mesto na turnirju do 12 let v Novi Gorici.  V finalu je suvereno z rezultatom 6:2 in 6:3 premagala Maribel Križaj. Čestitke Liji!

Dejan Kramberger

 

ŠOLSKI EKIPNI KROS SLOVENIJE
19. 4. 2018, športni park Tabor

V  četrtek, 19.4.2018  je AD Poljane v Športnem parku Tabor skupaj z organizatorjema Zavod za šport RS Planica in Atletsko zvezo Slovenije že tretje leto zapored izvedel Šolski ekipni kros, ki velja za najbolj množično državno šolsko tekmovanje. Na razdaljah od 500 do 2000 metrov se je v tekmovalnem delu pomerilo 1234 šolarjev, skupaj z netekmovalnim delom pa je bilo blizu 1500 nastopajočih. Netekmovalni del so popestrili slovenski vrhunski športniki. Z najmlajšimi so tekli Klara Apotekar – judo, Vlora Beđeti – judo, Ana Bucik – alpsko smučanje, Miha Hrobat – alpsko smučanje, Maruša Mišmaš – atletika in Urška Žolnir – judo.
Naša šola je sodelovala s 17 učenci od 2. do 9. razreda. Tekli so: Mark Kojc(2.r), Luka Mumlek (3.r), Nika Krepek in Sašo Štefanec (4. r) v netekmovalnem delu. V tekmovalnem delu pa so tekmovali Mai Cvetko in Patri Žižek (5.r), Rok Vrbnjak, Neli Turk in Lija Mumlek (6.r), Matic Cvetko, Vita Rojs (7.r), Nejc Bela, Nejc Kocmut, Jurij Beber (8.r) ter David Masten, Aljaž Bezjak in Miha Medved (9.r).
Naši učenci so ponovno tekli po svojih najboljših močeh. Na progo so se podali odločno in z dobro voljo ter pokazali dobre rezultate.
ČESTITAMO!

FOTOGALERIJA – ŠOLSKI EKIPNI KROS
REZULTATI – OSNOVNE ŠOLE

Učiteljica športa:
Renata Rižner

 

 

DRŽAVNO TEKMOVANJE V ALPSKEM SMUČANJI IN DESKANJU ZA OSNOVNE ŠOLE KRVAVEC, 20.3.2018

V težkih vremenskih razmerah (slaba vidljivosti zaradi močne megle) je v torek, 20.3.2018 na Krvavcu potekalo osnovnošolsko državno prvenstvo v alpskem smučanju in deskanju na snegu. Tekmovanje je organizirala Osnovna šola Naklo v sodelovanju z Alpskim smučarskim klubom Triglav Kranj.
V veleslalomu je tekmovala naša učenka 9. razreda, JULIJA JELATANCEV. Na državno prvenstvo se je uvrstila s 6. mestom na področnem tekmovanju, ki je bilo 6. februarja na Mariborskem Pohorju. V močni konkurenci je dosegla odlično 22. mesto. Tekmovalo je 85 tekmovalk iz cele Slovenije.

ČESTITAMO!

Isti dan je potekalo tudi državno prvenstvo v deskanju na snegu. Za našo šolo so tekmovali Aljaž Bezjak, David Masten in Tim Dvoršak, učenci 9. razreda. Še posebej nas je razveselil ALJAŽ BEZJAK, saj je z odlično vožnjo dosegel 3. MESTO in tako prejel bronasto kolajno. Prav tako se je dobro odrezal David. Uvrstil se je na  5. MESTO. Tim Dvoršak je kljub padcu uspešno opravil vožnjo.

ČESTITAMO VSEM FANTOM!

Rezultati dečki in deklice.

Učiteljica športa: Renata Rižner

     

 

Š0LSKO DRŽAVNO PRVENSTVO V SMUČARSKIH SKOKIH,
KRANJ, 8.3.2018

Šolsko državno prvenstvo v smučarskih skokih na alpskih smučeh je odlično organiziral in izvedel SK Triglav Kranj. Našo šolo je tekmovala KATJA MURKO, učenka 3. razreda. Na državno prvenstvo se je uvrstila z odličnim skokom na področnem tekmovanju, ki je potekalo meseca februarja v Mislinji.
V svoji kategoriji je z odličnim skokom (4,50m) je dosegla 11. mesto.
Čestitke!

REZULTATI

 

PODROČNO TEKMOVANJE V SMUČARSKIH SKOKIH ZA UČENCE OD 1. DO 4. RAZREDA (ŠTAJERSKO KOROŠKA REGIJA)
MISLINJA, 20.2.2018

Naša šola že nekaj let sodeluje na šolskem prvenstvu v smučarskih skokih. Učenci skačejo z alpskimi smučmi. Tekmujejo učenci in učenke 1., 2., 3. in 4. razredov. Letos je tekmovanje potekalo 20. februarja 2018 v MISLINIJI. Za našo šolo sta tekmovala Luka Mumlek, in Katja Murko iz 3.r ter Jan Glavica iz 4. razreda. Katja Murko se je z odličnim 6. mestom uvrstila na državno prvenstvo.
Luka Mumlek je v svoji kategoriji dosegel 12. mesto. Tekmovalo je 18 učencev. Jan Glavica pa je v svoji kategoriji dosegel  11. mesto (tekmovalo je 22 učencev) in je za las zgubil uvrstitev na državno prvenstvo.
Čestitke vsem trem učencem za pogum, še  posebej Katji za uvrstitev na državno prvenstvo!

Državno prvenstvo bo v ČETRTEK, 8.3.2018 v skakalnem centru Kranj.

Učiteljica športa: 
Renata Rižner

     

 

PRVENSTVO OSNOVNIH ŠOL MARIBORA IN OKOLIC V ALPSKEM SMUČANJU  IN DESKANJU NA SNEGU

6. februar 2018  je na Pohorju potekalo prvenstvo OŠ MB in okolice v  VELESLALOMU. V kategoriji 2005/06 so za našo šolo tekmovali Rok Vrbnjak, Špela Arnuš, Lija Mumlek in Neli Turk (učenci 6. razreda) ter Julija Jelatancev, v kategoriji 2003/04. Naši učenci so ponovno dobro zastopali šolo, saj so v močni konkurenci ter slabih vremenskih razmerah dosegli dobre rezultate. Tekmovalo je okoli 140 učencev v vseh kategorijah.
Julija Jelatancev (učenka 9. razreda) je dosegla odlično 7. MESTO in se tako uvrstila na državno prvenstvo.
Čestitke Juliji!

PRVENSTVO OSNOVNIH ŠOL MARIBORA IN OKOLIC V DESKANJU NA SNEGU
7. februar 2018  je prav tako na Pohorju potekalo  prvenstvo OŠ MB in okolice v DESKANJU. Za našo šolo je tekmoval Tim Dvoršak, učenec 9. razreda. Zaradi bolezni in snežnih razmer niso tekmovali David Masten, Rena Šabeder in Aljaž Bezjak. V težkih vremenskih razmerah je Tim Dvoršak odlično odpeljal in dosegel solidni rezultat.
Čestitamo!

Učiteljica športa: Renata Rižner

 

REZULTATI  ORIENTACIJSKEGA TEKA
6. 7. In 8.  RAZRED

1. MESTO

7.R/2

104  TOČK

2. MESTO

6.R/2

96,5 TOČK

3. MESTO

7.R/1

96 TOČK

4. MESTO

8.R/1

92,5 TOČK

5. MESTO

6.R/1

78 TOČK

6. MESTO

8.R/2

77,5 TOČK

7. MESTO

6.R/4

76,5 TOČK

7. MESTO

6.R/3

76,5 TOČK

9. MESTO

7.R/4

76  TOČK

10. MESTO

7.R/3

45 TOČK

11. MESTO

8.R/3

30 TOČK

REZULTATI  ORIENTACIJSKEGA TEKA
4. IN 5. RAZRED

1. MESTO

5.R/1

91  TOČK

2. MESTO

5.R/3

88 TOČK

3. MESTO

4.R/2

54,5 TOČK

4. MESTO

5.R/2

48 TOČK

5. MESTO

4.R/1

45 TOČK

 

PODROČNO PRVENSTVO V ATLETIKI

V ponedeljek, 22. maja je na atletskem stadionu v Športnem parku Tabor potekalo Področno prvenstvo v atletiki za osnovne šole. Na tekmovanju je tudi tokrat sodelovalo veliko število naših učencev. Ponovno smo dokazali, da smo uspešni tako v tekih kot tudi v metih in skokih. Nekateri se lahko ponašajo tudi z osebnimi rekordi.
Še posebej smo veseli, ker smo tudi tokrat stali na stopnički, saj je JURIJ BEBER v teku na 60m, s časom 8.63 (osebni rekord) osvojil odlično 3. MESTO.
Za našo šolo je tekmovanju 32 učencev od 5. do 9. razreda. Kljub močni konkurenci smo lahko ponosni na dosežene naših učencev, saj so z odličnimi rezultati  in osvojenimi mesti dobro zastopali šolo.
Rezultate si lahko pogledate na spodnji povezavi!

REZULTATI
Čestitke vsem udeležencem, še posebej pa dobitniku medalje!

Učiteljica športa: Renata Rižner

 

Na čebelarskem tekmovanju v Velenju

Urban Pulko in Uroš Medved sta dosegla srebrno priznanje, prav tako Suzana Žugman in Nika Štefanec. Liessa Brandšteter in Nika Mulec pa bronasto priznanje. V nižji skupini sta Tilen Poštrak in Aleks Mišić dosegla srebrno priznanje, Jan Glavica in Anej Mišić srebrno priznanje.

Čestitamo.

Anica Toplak

 

Na državno tekmovanje iz matematike sta se uvrstili dve učenki naše šole in sicer Ivana Grabušnik, učenka 7. razreda, ker je dosegla 90,6 % možnih točk in Špela Bezjak, učenka 9. Razreda, ker je dosegla 85,4 % možnih točk. Na državnem tekmovanju sta obe osvojili SREBRO.

Č E S T I T A M O!

Rezultati področnega prvenstva osnovnih šol v judu za področje Pomurje, Maribor in Podravje 2017, ki je potekalo 15. aprila 2017 v Mariboru. OŠ Korena so zastopali 3 učenci. V skupnih rezultatih je OŠ Korena dosegla 31. mesto izmed 50-ih sodelujočih osnovnih šol.
Rezultate najdete tukaj.

Jan Perša

ŠOLSKI EKIPNI KROS SLOVENIJE
20. 4. 2017, športni park Tabor

Tudi letos so v Športnem parku Tabor v organizaciji Zavoda za šport RS Planica in Atletske zveze Slovenije ter soizvajalca ŠRD Zvezdica uspešno izvedli Šolski ekipni kros Slovenije za osnovne šole, osnovne šole s prilagojenim programom in srednje šole. Hkrati je potekalo tudi področno prvenstvo za mariborsko regijo.
Na najbolj množičnem posamičnem šolskem tekmovanju v Sloveniji je sodelovala tudi naša šola (50 učencev od 1. do 9. razreda, predhodno smo izvedli šolski kros).
 V tekmovalnem delu je teklo 1387 šolarjev (201 več kot lani), v netekmovalnem pa 311 (od 1. do 4. razreda ter vrtci) in s tem presegli lanske številke.
Kljub mrzlem in vetrovnem vremenu so naši učenci tekli po svojih najboljših močeh. Na progo so se podali odločno in z dobro voljo ter pokazali dobre rezultate.

Na tekmovanju je nastopilo več kot 1500 šolarjev iz celotne Slovenije, katerim so se  pridružili tudi vrhunski slovenski športniki: Vlora Beđetti (judo), Gašper Fistravec (veslanje), Urša Kragelj (kajak in kanu), Maja Mihalinec (atletika), Maruša Mišmaš (atletika) in Urška Žolnir (judo).

Tudi tokrat nismo ostali brez medalje! MIHA MEDVED (8.r) je na področnem prvenstvu za mariborsko regijo, ki je potekalo istočasno kot državno prvenstvu osvojil odlično 3. MESTO  in prejel bronasto kolajno.
(rezultate najdete na spodnji povezavi)
ČESTITAMO!

Učiteljica športa:
Renata Rižner

FOTOGALERIJA
REZULTATI – OSNOVNE ŠOLE

 

TEKMOVANJE V ŠOLSKEM KROSU
(kvalifikacije za državno prvenstvo v krosu, ki bo 20.4.2017 na Poljanah)

Danes smo izvedli šolski kros. Tekmovali so učenci in učenke od 1. do 9. razreda. Večina se je  potrudila, tekmovalci so odtekli po najboljših močeh. Prvi trije po kategorijah so stali na stopničkah in prejeli priznanja. Kros je bil tudi kvalifikacija za državno prvenstvo, ki bo potekalo  v četrtek, 20. 4. 2017 v športnem parku Poljane v Mariboru. Na DP so se uvrstili prvi trije tekmovalci po razredih.

Uvrstitve najdete tukaj.

TEKMOVALI SMO V ZIMSKIH ŠPORTIH!
V mesecu februarju so naši učenci tekmovali v veleslalomu in deskanju na snegu, prvega marca pa še v smučarskih skokih.

PRVENSTVO OSNOVNIH ŠOL MARIBORA IN OKOLIC V ALPSKEM SMUČANJU  IN DESKANJU NA SNEGU

15. februar 2017  je na Pohorju potekalo prvenstvo OŠ MB in okolice v  SMUČANJU. Za našo šolo je tekmovala Julija Jelatancev, učenka 8. razreda. V konkurenci učenk letnik  2002 in 2003 je dosegla 9. MESTO in se tako uvrstila na državno prvenstvo, ki bo 15. marca na Krvavcu.
(slike v prilogi)

Čestitke Juliji!

16. februar 2017  je prav tako na Pohorju potekalo  prvenstvo OŠ MB in okolice v DESKANJU. Za našo šolo so tekmovali učenci 8. razreda: Tim Dvoršak, David Masten in Rena Šabeder. V kategoriji učencev letnik 2002, 2003 in 2004 so dosegli solidne rezultate.
(slike v prilogi)

PODROČNO TEKMOVANJE V SMUČARSKIH SKOKIH ZA UČENCE OD 1. DO 4. RAZREDA (PODRAVSKA IN KOROŠKA REGIJA)
1. marca 2017  je na ROGLI potekalo regijsko prvenstvo (štajersko-koroške regije) v smučarskih skokih. Za našo šolo so tekmovali Luka Mumlek,(2. r), Jan Glavica, (3. r) in Patrik Žižek, (4. r). Luka Mumlek se je z odličnim 9. mestom uvrstil na državno prvenstvo. Tekmovalo je 20 učencev njegove kategorije.
Jan Glavica je v kategoriji dečki letnik 2008  dosegel  13.  mesto (tekmovalo je 21 učencev), Patrik Žižek pa v kategoriji letnik 2007 12. mesto (tekmovalo je 24 učencev).
Čestitke vsem trem učencem za pogum, še  posebej Luku za uvrstitev na državno prvenstvo!
(slike v prilogi)

Državno prvenstvo v smučarskih skokih bo v četrtek, 9. marca 2017, na Rogli.

Učiteljica športa:
Renata Rižner

 

REZULTATI  ORIENTACIJSKEGA TEKA
5., 6. IN 7 RAZRED


1. MESTO                  6.R/3                 62 TOČK 
2. MESTO                  6.R/4                 61 TOČK
3. MESTO                  7.R/1                 60 TOČK
3. MESTO                  7.R/3                 60 TOČK           
5. MESTO                  6.R/2                 59 TOČK
6. MESTO                   5.R/2                 53 TOČK
7. MESTO                   6.R/1                 47 TOČK
8. MESTO                   5.R/3                 46 TOČK
8. MESTO                   7.R/2                 46 TOČK 
10. MESTO                5.R/1                 45 TOČK

 REZULTATI  ORIENTACIJSKEGA TEKA
8. IN 9. RAZRED 

1. MESTO                   8.R/4                 54 TOČK 
2. MESTO                   8.R/3                 53 TOČK
2. MESTO                   9.R/2                 53 TOČK
4. MESTO                   8.R/1                 50 TOČK          
5. MESTO                   9.R/3                 49 TOČK
6. MESTO                   9.R/1                 43 TOČK
7. MESTO                   8.R/2                 30 TOČK

POSAMIČNO PODROČNO TEKMOVANJE V ATLETIKI

Področno tekmovanje v atletiki je potekalo v petek, 13.5 2016 na atletskem stadionu  v Športnem parku Tabor. Tekmovali so učenci OŠ Maribora in okolice.
Za našo šolo je v različnih disciplinah tekmovalo 22 učencev od 5. do 9. razreda. Že vrsto let sodelujemo na vseh atletskih tekmovanjih in dosegamo odlične rezultate, tudi s kakšno kolajno. Tudi tokrat smo zadovoljni z uvrstitvami naših učencev, saj smo spet stali na stopničkah.
V metu žogice je  Rena Šabeder  dosegel 2. MESTO in prejel srebrno kolajno. ČESTITAMO!

UČENCI SO TEKMOVALI V NASLJEDNIH DISCIPLINAH:
60 m/ml. dečki
Vanja Flis (9,35), 16. mesto, tekmovalo je 26 tekačev.

Daljina/ ml. dečki
Miha Majer.(4,13),  odlično 6. mesto,  Aljaž Bezjak (3,93), 15. mesto,Tim Dvoršak (3,58),
25. mesto. Tekmovalo je  29 tekmovalcev.

Višina/ml. dečki
Masten David (1,25) se je uvrstil na odlično 8. mesto

600/ml. dečki
Miha Medved (1,56) -  8. Mesto, Aleks Mišič  (2,16), 26. mesto

Vortex/mi. dečki
Rena šabeder  (50,29) – 2 . MESTO, Jernej Senekovič (34,52)

600/ml. deklice
Nika Štefanec (2,06) -  odlično 7. mesto. Tekmovalo je 21 tekačic.

Vortex/ml. deklice
Ivana Grabušnik (35,06), 9. mesto in Suzana Horvat (28,80), 17. mesto.

60m/st. dečki
Jakob Nemšak (8,41), 15. mesto. Teklo je 31 tekačev.

Skok v daljino/st. dečki
Rok Švarc (4,40), 21. mesto

60m/ml. deklice
Doroteja Turk se je uvrstila v finale. S časom 9.01 je dosegla odlično 6. mesto.
Tajda Senekovič je dosegla 16. mesto. Tekmovalo je 26 tekačic.

Višina/st.deklice
Teja Kovač (1,20) je dosegla 13. mesto, Suzana Žugman (1,15), 16. mesto.

Štafeta 4 x 100 m
Sara Mišič, Lana Kropf, Tajda Senekovič in Doroteja Turk: s časom 59, 53 do 7. mesta
Miha Medved, Rok Švarc, Alen Roškar in Jakob Nemšak so bili žal diskvalificirani.

VSEM TEKMOVALCEM ČESTITAMO ZA DOBRE UVRSTITVE!
Rezultate in fotografije si lahko ogledate na spodnji povezavi!
REZULTATI          FOTOGALERIJA 

Učiteljica športa: Renata Rižner

 

REZULTATI UČENCEV

udeležencev  39. tekmovanja mladih čebelarjev
7.5.2016 Markovci pri Ptuju

 

 

IME IN PRIIMEK – SREDNJA STOPNJA

REZULT

Razred

1.

Jakob PULKO

bron

9.

2.

Sara MIŠIĆ

bron

9.

3.

Uroš MEDVED

bron

8.

4.

Urban PULKO

bron

8.

5.

Nika MULEC

potrdilo

8.

 

Priznanje

Število zbranih točk

Odstotek

zlato priznanje

38 do 40 točk

95 % do 100 %

srebrno priznanje

34 do 37 točk

85 % do 94 %

bronasto priznanje

30 do 33 točk

75 % do 84 %

potrdilo o udeležbi

do 29 točk

do 74 %

 

 

 

IME IN PRIIMEK – NIŽJA STOPNJA

 

 

1.

Aleks MIŠIĆ

srebro

5.

2.

Anej MIŠIĆ

srebro

3.

3.

Lija MUMLEK

srebro

4.

4.

Eva KALIN

srebro

4.

5.

Tilen POŠTRAK

bron

4.

 

Priznanje

Število zbranih točk

Odstotek

zlato priznanje

29 do 30 točk

95 % do 100 %

srebrno priznanje

26 do 28 točk

85 % do 94 %

bronasto priznanje

23 do 25 točk

75 % do 84 %

potrdilo o udeležbi

do 22 točk

do 74 %

 

 

 

                                                                         Mentorica čebelarskega krožka:
                                                                                     Anica TOPLAK

ŠOLSKI EKIPNI KROS - PRVENSTVO SLOVENIJE V KROSU ZA  OSNOVNE ŠOLE

Naša šola že drugo leto sodeluje na PRVENSTVO SLOVENIJE V EKIPNEM KROSU ZA OSNOVNE ŠOLE.
Kros  je potekal na nogometnih igriščih Športnega parka Tabor,  v četrtek, 21. 4. 2016. To je najbolj množično športno tekmovanje, saj je letos tekmovalo več kot 1500 šolarjev in dijakov. Najmlajši učenci (do 5. razreda) so tekli v ne tekmovalnem krosu. Z najmlajšimi so tekli tudi slovenski vrhunski športniki: Teja Gregorin, Vlora Beđeti, Gašper Fistravec, Mina Markovič in Rok Perko.  
Za našo šolo so tekmovali učenci  od 2. do 9. razreda.  Ekipo (po kategorijah) so  sestavljali  2 ali več učenki in 2 ali več učenca. Tekli so  po svojih najboljših močeh in dali vse od sebe. Odlično se je odrezala ekipa učencev in učenk  9. razreda, saj so dosegli odlično 7. mesto od 19 ekip.

Vsem učencem čestitamo za dobre uvrstitve!
S klikom na povezave si lahko ogledate rezultate tekmovanja in fotografije
REZULTATI - ŠOLSKI EKIPNI KROS

 Učiteljica športa: Renata Rižner 

        

Šolski plesni festival, ki je potekal v ponedeljek, 18. aprila v Sladkem Vrhu

Ekipno so dosegli:
 - 2. triada 3.mesto
- 3. triada 5. mesto.

Čestitke.

 

Šolsko tekmovanje za šolski plesni festival 11. april

 

SPOMLADANSKO PRVENSTV0 V KROSU ZA OSNOVNE ŠOLE

V ponedeljek, 11.4.2016 je na nogometnih igriščih v Športnem parku Tabor potekal šolski spomladanski kros. Kros je bil zelo množičen. V vsaki kategoriji je štartalo veliko tekačev iz OŠ Maribora in okolice. Za našo šolo je tekmovalo 20 učencev od 4. do 9. razreda. Tudi tokrat so (tako kot vedno!) naši učencev zelo dobro zastopali šolo, saj smo imeli kar nekaj zelo dobrih uvrstitev. Na stopničke je stopil Miha Medved, učenec 7. razreda. V svoji, številčni kategoriji (teklo je 24 učencev), je osvojil odlično 3. mesto. Zelo blizu stopničk je bil tudi Tilen Štiftar (9.r). Z uvrstitvijo na 4. mesto je za las izgubil kolajno. Z njim je tekel tudi Rok Švarc (9.r). Rok Vrbnjak (4.r) je med 44 tekači v njegovi kategoriji pritekel v cilj 18. V tej skupini sta tekmovala še Klemen Senekovič in Sebastjan Mandl. Lija Mumlek, (4.r) je v cilj pritekla 11. V njeni kategoriji je teklo 27 učenk. Tekmovale so še Neli Turk, Tjaša Krajnc, Špela Arnuš in Neža Slanič. Tamara Beber in Nina Bezjak (obe 5.r) sta tekli z dekleti l. 2005. Med 21 tekači je Aleks Mišič (5.r) v kategoriji dečkov l. 2004 dosegel odlično 10. mesto. V tej skupini sta tekla še Nejc Bela in Patrik Pravdič (oba 6.r). Mišič Sara je v manj številčni kategorijo deklic letnik 2001 dosegla 6.mesto. Nika Štefanec je tekla z dekleti letnik 2003, Suzana Horvat in Ivana Grabušnik pa z dekleti l. 2004.

Rezultate in fotografije si lahko ogledate na spodnji povezavi (AD Štajerska):
NEURADNE REZULTATE
FOTOGALERIJO

Vsem tekačem čestitamo za odlične uvrstitve!

Učiteljica športa: Renata Rižner

 

ŠOLSKO TEKMOVANJE V VELESLALOMU
8. marca 2016 je na Arehu potekalo ŠOLSKO TEKMOVANJE V VELESLALOMU.
JULIJA JELATANCEV, učenka 7. razreda za našo šolo tekmuje že vrsto let.  Tako kot vsako letu, se je tudi letos odlično odrezala. V svoji kategoriji je dosegla izvrstno in nehvaležno 4. mesto, saj je za las zgrešila stopničke.
ČESTITAMO!

Zapisala: Renata Rižner

 

DRŽAVNO ŠOLSKO PRVENSTVO V SMUČARSKIH SKOKIH
11. 3. 2016 je v Planici potekalo državno šolsko prvenstvo v smučarskih skokih z alpskimi smučmi.
Tekmovalo je 300 otrok iz cele Slovenije, od 1. do 4. razreda. Z odličnimi rezultati na regijskem tekmovanju, ki je potekalo v Ljubnem ob Savinji so se na državno prvenstvo uvrstili trije učenci naše šole: LUKA MUMLEK , 1. r, SAŠO ŠTEFANEC , 2. r  in JAN GLAVICA, 2. r.
LUKA MUMLEK je s skokom 5,5 m osvojil odlično 8. MESTO.  Tekmoval je v kategoriji dečki – 1. razred. Odlično sta skočila tudi JAN GLAVICA  5 m (20. mesto) in SAŠO ŠTEFANEC 5.25 m (22. mesto, z odbitkom 6t zaradi padca). Tekmovala sta v kategoriji dečki – 2. razred.
DEČKOM ČESTITAMO ZA POGUM IN IZVRSTNE REZULTATE!
Rezultati: Državno prvenstvo

Učiteljica športa:
Renata Rižner

 

ŠOLSKO TEKMOVANJE V SMUČARSKIH SKOKIH

"SKOČI Z NAMI"


V torek, 1.3.2016 je v Ljubnem ob Savinji potekalo regijsko tekmovanje v smučarskih skokih »SKOČI Z NAMI« Tekmovali so učenci od 1. do 4. razreda.
Tekmovanje je potekalo v organizaciji Zavoda za šport RS Planica in SZS.
Učenci so tekmovali na skakalnici prilagojeni otrokom začetnikom in sicer z opremo za alpsko smučanje. Za našo šolo so tekmovali LUKA MUMLEK  (1. r), SAŠO ŠTEFANEC in JAN GLAVICA (oba 2. r). Tekmovalo je 162 otrok iz Štajerske in Koroške. Lula Mumlek je v svoji kategoriji dosegel odlično 11. mesto  in se uvrsti na državno prvenstvo. Prav tako sta se v svoji kategoriji na državno prvenstvo uvrstila Sašo in Jan. Sašo je dosegel 16.  Jan pa 12. mesto.

Državno  prvenstvo v smučarskih skokih za osnovnošolce bo v četrtek. 10. marca 2016 v Nordijskem centru Planica.

Učiteljica  športa:
Renata Rižner

NOGOMETNO PRVENSTVO OŠ MARIBORA IN OKOLICE
(st. učenci, l. 2001 in mlajši)

Prvenstvo je potekalo 18. 1. 2016 v športni dvorani Lent. Za našo šolo so tekmovali učenci 9., 8. In 7. razreda. Tekmovalo je 14 šol, v štirih skupinah. Mi smo tekmovali v 2. skupini z OŠ Voličina, OŠ Sladki Vrh in OŠ Selnica. Dosegli smo odlično 2. mesto. S to uvrstitvijo smo si priigrali uvrstitev v končnico prvenstva.
Končnica prvenstva je potekala v petek, 22. 1. 2016. Naši učenci so igrali prvo tekmo z OŠ Ruše. Ker so bili močnejši, smo s porazom končali tekmovanje.
Čestitamo šolskim nogometašem!

Učiteljica športa:
Renata Rižner

     

 

Pogumni pevci iz OŠ Korena so 9. 12. 2015 v KD Korena uspešno nastopili na prireditvi Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo. Iz predizbora je napredovala Suzana Horvat iz šestega razreda, ki je šolo predstavila tudi v polfinalu, na OŠ Kidričevo.

Čestitke vsem!

OŠ KORENA PRIPLESALA DVA POKALA NA ŠOLSKEM PLESNEM FESTIVALU

Ni več dvoma, da je OŠ Korena ena izmed najbolj plesnih šol v severovzhodni Sloveniji. Polek rednih plesnih tečajev, ki jih otroci obiskujejo skozi celotno šolsko leto pod vodstvo Plesne dimenzije, se vsako leto udeležijo tekmovanja Šolski plesni festival, ki poteka na treh nivojih. Prvi nivo je šolsko tekmovanje, na katerem se predstavijo vse tri triade.

Najboljših 6 plesalcev 2. in 3. triade pa svoje plesno znanje preizkusi tudi na področnem tekmovanju, ki je letos potekalo 22. aprila v Gorišnici. Sodelovalo je kar 19 osnovnih šol iz Maribora in okolice. Veselje na tekmovanju je bilo nepopisno, saj so plesalci 2. triade ( Tina Bezjak, Teja Ruis, Nika Štefanec, Julija Jelatancev, Nuša Mišič in Ivana Grabušnik) kot ekipa priplesali odlično 2. mesto, plesalci 3. triade ( Nataša Živko, Teja Kovač, Tjaša Kovač, Mojca Korošec, Neja Plazar in Špela Bezjak) pa odlično 3. mesto. Vsaka skupina je prejela pokal, vsak posameznik pa medaljo in priznanje.

Nataša Živko, 9.razred, pa si je s svojo uvrstitvijo na 8. mesto na področnem tekmovanju priplesala vstopnico na državno prvenstvo, ki je potekalo 1.6. v Radljah ob Dravi. Nataša je s svojim plesnim talentom presenetila prav vse, saj si je od 126 plesalcev iz celotne Slovenije priplesala odlično 7. mesto.

Plesalce je na šolsko, področno in državno tekmovanje pripravljala plesna učiteljica Natalija Pravdič, vodja Kluba Plesna dimenzija.

Iskrene čestitke vsem tekmovalcem in veliko plesnih uspehov tudi v naslednjem letu. 
 

Natalija Pravdič

 

PODROČNO PRVENSTVO  OŠ V ATLETIKI

V četrtek, 28. 5. 2015 je na atletskem stadionu Poljane Maribor potekalo posamično področno tekmovanje v atletiki za osnovne šole, na katerem so našo šolo ponovno uspešno zastopali tudi naši učenci.
Tekmovali so mlajši in starejši učenci in učenke v nasljednih disciplinah:
60 m, mlajši učeni: Uroš Medved
60 m, mlajše učenke: Teja Kovač
600 m, mlajši učenci: Miha Medved
Vortex, ml. dečki: Aljaž Beber, Luka Bela, Marcel Žavcar
600 m, mlajše učenke: Nika Štefanec, Jasmina Jenuš in Suzana Žugman
60 m, starejše učenke: Doroteja Turk in Tajda Senekovič
Skok v daljino, st. učenci: Miha Brečko, Nik Praviček in Klemen Jenuš
Vortex, st. dečk: Rok Švarc
1000 m, st. dečki: Jakob Nemšak, Alen Roškar, Tilen Štiftar
Štafeta 4 X 100m, st. dečki: Klemen Jenuš, Miha Brečko, Nik Praviček in Jakob Nemšak
Štafeta 4 X 100m, st. deklice: Lana Kropf, Tajda Senekovič, Sara Mišič in Doroteja Turk

Odlične uvrstitve naših učencev:
Tudi letos smo stali na stopničkah. Z odličnim rezultatom v skoku v daljino 4.93 je Klemen Jenuš osvojil 2. mesto. Prav tako je v skoku v daljino stal na stopničkah Miha Brečko. Z dolžino 4.92 je osvojil 3. mesto.

Ostale rezultate si lahko ogledate tukaj.

Vsem našim atletom čestitamo za odlične rezultate!

Učiteljica športa: Renata Rižner

 

DRŽAVNO PRVENSTVO V DESKANJU NA SNEGU, KRVAVEC

NIKOLAJ  JELATANCEV SLOVENSKI PODPRVAK V DESKANJU NA SNEGU
V ponedeljek, 9. marca 2015 je na Krvavcu potekalo državno osnovnošolsko prvenstvo v alpskem smučanju in deskanju na snegu.
Kdor zna, ta zna je še enkrat dokazal NIKOLAJ JELATANCEV, saj je tudi letos na državnem prvenstvu stal na stopničkah. Ponosno objavljam, da je Nikolaj osvojil naslov šolskega podprvak Slovenije z odličnim 2. MESTOM. Nikolaj je že lani dokazal, da je med najboljšimi osnovnošolskimi deskarji v Sloveniji, saj je osvojil 3. mesto.
Č E S T I T A M O !

Učiteljica športa Renata Rižner

 

REGIJSKO PRVENSTVO OŠ MARIBORA IN OKOLICE V ALPSKEM SMUČANJU 
IN DESKANJU NA SNEGU

5. marec 2015 je na Mariborskem Pohorju potekalo prvenstvo OŠ v ALPSKEM SMUČANJU. Za našo šolo je tekmovala JULIJA JELATANCEV,  učenka 6. razreda. Julija že od njenega 2. razreda za šolo tekmuje v veleslalomu in osvaja dobre rezultate. V teh letih je Julija že stala na stopničkah. Tokrat je v močni kategoriji deklic l. 2002 in 2003  osvojila odlično 4. MESTO in prijela priznanje.
Č E S T I T A M O!

6. marec 2015  je prav tako na Mariborskem Pohorju potekalo prvenstvo OŠ v DESKANJU na snegu. Med okoli 50 tekmovalci je bil najboljši prav naš NIKOLAJ JELATANCEV, učenec 9. razreda. Osvojil je 1. MESTO v konkurenci šol Maribora in okolice. Tudi Nikolaj za šolo tekmuje že nekaj let zapored. Najprej je tekmoval v veleslalomu, zadnji dve leti pa v deskanju in skoraj ni bilo tekmovanja, da ne bi osvojil kolajne ali priznanja.
Č E S T I T A M O!

Učiteljica športa Renata Rižner

 

Spoštovani,

v organizaciji ŠRD Zvezdica Maribor v sodelovanju z OŠ F. Prešerna in CŠD Maribor je v četrtek, 12.2.2015 na OŠ Franceta Prešerna Maribor  potekalo področno šahovsko ekipno osnovnošolsko prvenstvo za šolsko leto 2014/2015. V kategoriji dečkov do 12 let je nastopilo 18 ekip.

OŠ Korena je nastopila z dvema ekipama. 

Prvo ekipo so sestavljali Andres Štiftar, ki je na prvi deski ekipi priigral tri točke, Jurij Beber je na drugi deski prispeval odličnih pet točk, Tilen Kek na tretji deski eno točko in pol ter Matic Cvetko na četrti deski eno točko. S skupnimi 10.5 točkami so zasedli 17. mesto.

Drugo ekipo so sestavljali Nejc Kocmut, Miha Bezjak, Liessa Brandšteter in Mai Cvetko, ki so skupaj zbrali 4.5 točk ter pridobili prvo ekipno šahovsko izkušnjo.

Povezava do rezultatov: http://www.sah-zveza.si/rezultati/podatki/?rid=13020

Ekipa je tekom turnirja dobro razvijala ekipni duh, člani ekipe so se med seboj spodbujali in pridobili lepo ter dragoceno šahovsko izkušnjo.

ČESTITAM vsem za zavzeto in borbeno igro.

Z lepimi pozdravi,

Tina Bukovec

 

Spoštovani, 
 
med zimskimi počitnicami smo na OŠ Korena organizirali počitniški šahovski turnir, ki se ga je udeležilo 5 učencev.
 
Prvo mesto si je priigral Tilen Štiftar, ki je oddal le eno točko, drugo mesto je zasedel Andreas Štiftar ter tretje mesto Nejc Kocmut. Četrto mesto je zasedla edina ženska predstavnica turnirja, Liessa Branšteter in peto mesto Tilen Kek.
 
Z učenci smo ob napenjanju možganov na črno belih poljih preživeli prijetno in zabavno šahovsko dopoldne. 
 
Šahovski pozdrav,
Tina Bukovec

 

V petek, 5.12.2014 smo se na OŠ Franceta Prešerna Maribor z učenci OŠ Korena udeležili Področnega šahovskega prvenstva osnovnošolcev, na katerem je skupaj nastopilo 107 mladih šahistk in šahistov. 
Največ udeležencev, kar 53 šahistov je nastopilo v kategoriji dečkov do 12 let, kjer so tudi nastopili trije predstavniki OŠ Korena:
Andreas Štiftar si je s štirimi točkami iz sedmih partij priigral 23. mesto, Jurij Beber s tremi točkami 31. mesto in Nejc Kocmut z dvema točkama 43. mesto.

V kategoriji deklic do 12 let je nastopilo 10 deklet. Lisa Brandšteter je z dvema točkama zasedla 8. mesto. 

Dekleta do 15 let in dečki do 15 let so tokrat igrali skupaj, saj je bilo deklet premalo, da bi se pomerile med sabo.  Nastopilo je 19 šahistov in 3 šahistke. Tilen Štiftar je bil v tej kategoriji edini predstavnik šole ter se odrezal odlično. V zadnjem kolu mu je sicer malce zmanjkalo moči in koncentracije zato je moral priznati poraz. Zbral je 4 točke in si priigral skupno 7. mesto v kategoriji dečkov do 15 let in skupno 9. mesto.

Povezava do rezultatov: 

Čestitam vsem za pogumno in zavzeto igro!

S prijaznimi pozdravi,
Tina Bukovec
Rezultati športnega dne - orientacijski tek

PODROČNO TEKMOVANJE ŠPF( MARIBOR Z OKOLICO)  25.4. 2014, RADLJE OB DRAVI

Da imamo na  naši šoli zelo dobre plesalce, le ti dokažejo vsako leto na ŠOLSKEM PLESNEM FESTIVALU z odličnimi uvrstitvami in celo uvrstitvami na državna tekmovanja. Tudi tokrat je bilo tako, saj se je Nataša Živko z odličnim 2. mestom na področnem tekmovanju uvrstila na državno prvenstvo.
Mlajše učenke  4., 5. in 6. razreda: Tina Bezjak, Julija Jelatancev, Špela Bezjak, Eva Štuber, Tjaša Kovač in Aneja Vohl so v ekipni uvrstitvi na področnem tekmovanju dosegle odlično 2. mesto
Pri starejših plesalcih so tekmovali: Neja Plazar, Aleksander Satler in Nataša Živko. Nataša se je z 2. mestom posamične uvrstitve uvrstila na državno prvenstvo.

Rezultate najdete na povezavi:
4., 5. in 6. razred osnovne šole
7., 8. in 9. razred osnovne šole 

DRŽAVNO PRVENSTVO ŠPF, VRHNIKA
Na državnem prvenstvu, ki je bilo 2.6.2014  na OŠ Antona Martina Slomška, Vrhnika se je Nataša Živko odlično odrezala, saj je bila 22 od 178 tekmovalcev.

Zasluge za izvrstne uspehe  naših učencev na plesnem področju ima mentorica plesa Natalija Pravdič, PLESNA DIMENZIJA.
ČESTITAMO!

Učiteljica športa: Renata Rižner

 

PODROČNO PRVENSTVO  OŠ V ATLETIKI
V četrtek, 29. 5. je na atletskem stadionu Poljane Maribor potekalo področno prvenstvo v atletiki za osnovne šole, na katerem so našo šolo ponovno uspešno zastopali tudi naši učenci.
V močni konkurenci so tekmovali mlajši učenci in učenke (l. 2001 in mlajši) ter starejši učenci in učenke (l. 1999 in 2000).
60 m, mlajši učeni: Uroš Medved, Luka Bela in Aljaž Beber
60 m, mlajše učenke: Doroteja Turk in Špela Bezjak
600 m, mlajši učenci: Jakob Nemšak in Alen Roškar
600 m, mlajše učenke: Lana Kropf, Jasmina Jenuš in Suzana Žugman
Vortex, ml. deklice: Teja Kovač
60 m starejši učenci: Timotej Pavalec, Tomaž Štraus in Žan Štefanec
300 m, st. dečki: David Knuplež
Skok v daljino, st. učenci: Miha Brečko
Vortex, st. dečk: Nik Praviček
1000 m, st. dečki: Klemen Jenuš
Štafeta 4 X 100m, st. dečki: Timotej Pavalec, Žan Štefanec, Tomaž Štraus in Klemen Jenuš
300 m, st. deklice: Tajda Senekovič
1000 m, st. deklice: Nataša Živko

Odlične uvrstitve naših učencev:
Tako kot na večina atletskih tekmovanj, so tudi tokrat nekateri učenci stali na stopničkah, nekaterim pa se je s četrtim mestom za las izmuznila bronasta kolajna.
Doroteja Turk je stala na stopnički za 3. mesto v teku na 60 m z rezultatom 8.98.
Prav tako je 3. mesto in bronasto kolajno dosegel Klemen Jenuš na 1000 metrov. Z rezultatom 3:02,89 je postavil svoj osebni rekord.
Timotej Pavalec je z rezultatom 7.93 v teku na 60 m dosegel nehvaležno 4. mesto in v finalu za las zgrešil stopničke, prav tako je dečkom za malo zmanjkala uvrstitev na stopničke v štafeti 4 X 100 m. Dosegli so odlično 4. mesto z rezultatom 50,52.
Tudi Žan Štefanec se je uvrstil v finale  teka na 60 m. V finalu je dosegel odlično 8. mesto s časom 8.05
V teku na 600 m sta bila odlična Jakob Nemšak , 5. mesto s časom 1.53,30 in Alen Roškar, 8. mesto s časom 1.57,94.

Ostale rezultate si lahko ogledate tukaj.
Posamično prvenstvo OŠ v atletiki (Maribor)

Učiteljica športa: Renata Rižner

 

ŠOLSKI EKIPNI KROS – 24. APRIL 2014 – MARIBOR

V MARIBORU TEKLO 1914 OTROK IN MLADIH

V četrtek, 24. aprila, je v Mariboru potekal tradicionalni Šolski ekipni kros, ki velja za največjo samostojno šolsko tekaško prireditev v Sloveniji. V promocijskih tekih, kjer se ni meril čas, je teklo 424 predšolskih otrok in osnovnošolcev od prvega do četrtega razreda, v tekmovalnem delu je pri osnovnih šolah teklo 1333 učencev in učenk, pri srednjih šolah 128 dijakov in dijakinj, teklo pa je tudi 29 učencev in učenk iz osnovnih šol s prilagojenim programom. Tekmovalci so prihajali iz 85 osnovnih in 25 srednjih šol, ki jih je spremljalo več kot 150 športnih pedagogov in drugih spremljevalcev.
V najmnožičnejši kategoriji je teklo kar 156 učencev.
Tokrat je izpeljavo tekmovanja prevzela Osnovna šola borcev za severno mejo pod vodstvom športnega pedagoga Boštjana Kamenška. Čeprav so tovrstno tekmovanje organizirali prvič, je bila izvedba na zelo visoki ravni. V organizaciji je sodelovalo več kot 100 oseb. Poleg zaposlenih na šoli tudi mariborski atletski delavci, na pomoč pa jim je priskočila tudi Slovenska vojska.
Na lepi trasi v Športnem parku Tabor so tekmovalci v sproščenem športnem vzdušju in ugodnih vremenskih razmerah tekli na štirih različnih razdaljah 500 m, 1000 m, 1500 m in 2000 m. Prvi trije tekači v posamezni kategoriji so prejeli medalje, razglasili pa so tudi najboljše ekipe. Pri osnovnih šolah je zmagala Osnovna šola Šentjernej, pri dijakih in dijakinjah Gimnazija Šiška, najboljša osnovna šola s prilagojenim programom pa je bila III. OŠ Rogaška Slatina.

Za našo šolo je tekmovalo 38 učencev od 1. do 9. razreda. V množičnem tekmovanju OŠ iz cele Slovenije so dostojno zastopali našo šolo in dosegli dobre rezultate. ČESTITAMO!

DEKLETA
1. BEBER Tamara 2005,  500 m
2. GRABUŠNIK Ivana 2004,  500 m
3. Anja Bela 1999,  1000 m
4. HORVAT Suzana 2004,  500 m
5. JELATANCEV Julija 2003,  1000 m
6. JENUŠ Jasmina 2002,  1000 m
7. KOKOL Daša 1999,  1000 m
8. KOVAC Tjaša 2002,  1000 m
9. KRAJNC Eva 2007,  500 m
10. KRAJNC Tjaša 2006,  500 m
11. KROPF Lana 2001,  1000 m
12. PLOJ Tjaša 2000 , 1000 m
13. ROJS Jana 2007,  500 m
14. ROJS Vita 2005,  500 m
15. SENEKOVIC Tajda 2000,  1000 m
16. ŠTEFANEC Nika 2003,  1000 m
17. TURK Doroteja 2001,  1000 m
18. TURK Neli 2006,  500 m
19. ŽIVKO Nataša 2000,  1000 m

DEČKI
1. BEBER Aljaž 2002,  1000 m
2. BELA Luka 2002,  1000 m
3. BELA Nejc 2004,  500 m
4. BEZJAK Aljaž 2003,  1000 m
5. BEZJAK Miha 2005,  500 m
6. BRECKO Miha 2000,  1500 m
7. BREZNER Adrijan,  2007 500 m
8. CVETKO Mai 2007,  500 m
9. DVORŠAK Žan 1999,  1500 m
10. JENUŠ Klemen 2000,  1500 m
11. MEDVED Miha 2003,  1000 m
12. MEDVED Uroš 2002,  1000 m
13. NEMŠAK Jakob 2001,  1000 m
14. PAVALEC Timotej 1999,  1500 m
15. PRAVDIC Patrik 2004,  500 m
16. ROŠKAR Alen 2001,  1000 m
17. SENEKOVIC Klemen 2006,  500 m
18. VRBNJAK Rok 2006,  500 m
19. ŽAVCAR Rene 2005,  500 m

Rezultate in fotografije s tekmovanja si lahko ogledate na spodnji povezavi:

REZULTATI – OSNOVNE ŠOLE
FOTOGALERIJA
Sporočilo za medije

Učiteljica športa:
Renata Rižner

SPOMLADANSKI ŠOLSKI KROS
Maribor, 17.4.2014
Področno šolsko prvenstvo v spomladanske krosu je bilo izvedeno na nogometnih igriščih Športnega parka Tabor.
Za našo šolo so tekmovali učenci od 1. do 9. razreda (22 učencev).
Udeležba ja bila množična. Naši učenci so bili odlični (Jakob Nemšak, 7. r, 5. mesto, Suzana Horvat, 4.r,  6. mesto, in Klemen Jenuš, 8.r,  6. mesto; dobili so priznanje).
Tekmovali so:
1.r          Cvetko Mai in Jana Rojs
2.r          Rok Vrbnjak in Neli Turk
3.r          Miha Bezjak in Tamara Beber
4.r          Patrik Pravdič, Nejc Bela in Suzana Horvat
5.r          Miha Medved, Julija Jelatancev in Nika Štefanec
6.r          Luka Bela, Uroš Medved
7.r          Jakob Nemšak, Doroteja Turk, Tajda Senekovič in Dominika Vrbnjak
8.r          Klemen Jenuš, Miha Brečko, Nataša Živko
9.r          Timotej Pavalec

Rezultate ostalih učencev in fotogalerijo s tekmovanja si lahko ogledate na spodnjih povezavah.
REZULTATI
FOTOGALERIJA
V četrtek, 24. 4. 2014 se bomo udeležili še Državnega šolskega prvenstva v krosu, ki bo prav tako na nogometnem igrišču Športnega parka Tabor.
Našim učencem želimo uspešno tekmovanje in dobre uvrstitve!

Učiteljica športa:
Renata Rižner

SPOŠTOVANI STARŠI!

Zavod za šolstvo Republike Slovenije, Atletska zveza Slovenije in OŠ Borci za severno mejo organizirajo šolski ekipni kros – prvenstvo Slovenije. Tekmovanje bo potekalo v četrtek, 24. aprila 2014, v Športnem parku Tabor v Mariboru (za drsališčem).
Na kros sem prijavila tudi vašega otroka.

URNIK:
10.30                          Slovesna otvoritev
10.55 – 11.55             Netekmovalni teki (od 1. do 4. razreda)
11.30 – 11.35             Prvenstvo OŠ s prilagojenim programom
11.45 – 13.15             Prvenstvo osnovnih šol
13.30 – 13.50             Prvenstvo srednjih šol
14.30                          Podelitev medalj in nagrad

Odhod avtobusa iz Korene:    9.00
Odhod avtobusa iz Maribora za učence od 1. do 4. razreda:     12.00
Odhod avtobusa iz Maribora za učence od 5. do 9. razreda:     15.00  
           
Organizirana bo malica za tekmovalce!
(Moja štev. mobitela: 040 735 918)

Na velik in množičen dogodek ste starši vljudno vabljeni!

Bilten najdete tukaj.

Učiteljica športa:
Renata Rižner

ČESTITAMO!

Bojana Koprivnik, Žan Dvoršak in Jernej Belcl so se udeležili področnega tekmovanja iz matematike, ki je potekalo na OŠ Tone Čufar.
Žanu čestitamo za osvojeno Bronasto Vegovo priznanje in trinajsto mesto na področnem tekmovanju, Jerneju za osvojeno Bronasto in Srebrno Vegovo priznanje (peto mesto na področnem tekmovanju), ter Bojani za Bronasto in Srebrno Vegovo priznanje (prvo mesto na področnem tekmovanju). Bojani želimo še veliko uspeha na državnem tekmovanju!

V organizaciji ŠRD Zvezdica Maribor v sodelovanju z ŽŠK Maribor je dne 6. marca 2014 bilo v OŠ Sladki vrh izvedeno letošnje ekipno osnovnošolsko šahovsko prvenstvo, ki je letos bilo najštevilčnejše v Sloveniji, tako ekipno (30) kot po posameznih udeležencih (122). Prvenstvo je bilo (tako kot že nekaj let pred tem) odlično organizirano in izvedeno.

OŠ Korena sta zastopali dve ekipi. Prva v kategoriji fantov do 12 let in druga v kategoriji fantov do 15 let.

Prvo ekipo so sestavljali: Andreas Štiftar, Jurij Beber, Tilen Kek in Matic Cvetko, ki so z 10 točkami zasedli 14. mesto.

Drugo ekipo so sestavljali: Alen Roškar, Tilen Štiftar, Jakob Pulko in Adrijana Gradišnik, ki so s 7.5 točkami zasedli 9. mesto.

Turnir je pomenil lepo šahovsko izkušnjo in nam dal dobro motivacijo za naprej.

Tina Bukovec

DRŽAVNO PRVENSTVO OSNOVNIH ŠOL SLOVENIJE V DESKANJU
Krvavec, 6. 3. 2014

V  četrtek,  6. 3. 2014 je vse na šoli razveselila novica, da je Nikolaj Jelatancev na državnem prvenstvu  v deskanju osvojil 3. MESTO.
Tekmovanje je potekalo na Krvavcu. V Nikolajevi kategoriji je tekmovalo 31 tekmovalcev iz 21. šol cele Slovenije.

NIKOLAJU ČESTITAMO  ZA ODLIČEN USPEH!

 Učiteljica Športa: Renata Rižner

 

PRVENSTVO OSNOVNIH ŠOL MARIBORA IN OKOLICE V ALPSKEM SMUČANJU IN DESKANJU NA SNEGU

 V torek, 18.2.2014, je bilo na Mariborskem Pohorju izvedeno področno prvenstvo v alpskem smučanju v disciplini veleslalom in deskanju na snegu. Za našo šolo so tekmovali Julija Jelatancev in Jakob Nemšak v veleslalomu, ter Nikolaj Jelatancev v bordanju.

Tako kot vsako leto, smo se tudi tokrat odlično odrezali, saj je Nikolaj Jelatancev  v svoji kategoriji osvojil 2. mesto in prijel srebrno kolajno. Sicer pa sta se v močni konkurenci odlično odrezala tudi Julija in Jakob.

Vsem trem tekmovalcem čestitamo!

Učiteljica ŠPO:
Renata Rižner

 

V petek, 13.12.2013 smo se z učenci udeležili Področnega šahovskega osnovnošolskega prvenstva na OŠ Sladki Vrh, kjer je letos tekmovalo rekordno število igralcev. Šahiralo je kar 120 učencev v petih različnih kategorijah.

OŠ Korena je zastopalo 7 učencev in 2 učenki.

Najboljšo uvrstitev si je priigral Tilen Kek, ki je z odlično igro dosegel pet točk iz sedmih partij in zasedel izvrstno 6. mesto v kategoriji dečkov do 9 let. Po porazu v prvem kolu je do konca oddal le dva remija, ostale je odločno premagal. Le dve mesti za njim, torej odlično 8. mesto je s štirimi točkami in pol dosegel Žan Vrbnjak. V isti kategoriji sta Miha Bezjak in Matic Cvetko s tremi točkami zasedla 20. in 21. mesto. Čestitke!

V kategoriji dečkov do 12 let je s tremi točkami Jurij Beber zasedel 24. mesto in Andreas Štiftar z dvema točkama 31. mesto.

Kategorija deklic in dečkov do 15 let je bila letos združena in je štela 23 šahistov in 5 šahistk. Konkurenca je bila zelo močna! Tilen Štiftar je s tremi točkami zasedel 22. mesto, Adrijana Gradišnik z dvema točkama skupno 24. mesto in s tem nehvaležno 4. mesto v skupini deklic do 15 let, Mišić Sara skupno 27. mesto in v skupini deklic do 15 let 5. mesto.

Čestitam vsem šahistom za izreden pogum in borbeno igro.

V priponki prilagam rezultate turnirja in nekaj foto utrinkov.

Če je možno, bi bilo super, če rezultate objavite po zvočniku in na spletni strani. Hvala.

Tina Bukovec

ŠPORTNI DAN – KROS

V sredo, 23. 9. 2013 smo organizirali športni dan –  tekmovanje v krosu. Tekmovali so učenci od 1. do 9. razreda. Proga je bila speljana okoli šole (300m).
1., 2., in 3. R so tekli 1 krog
4., 5., in 6. R so tekli 2 kroga
7., 8., in 9. R so tekli 3 kroge

V zelo tekmovalnem vzdušju in močnem vetru smo po krosu, po triadah podelili kolajne prvim trem učencem. Tekmovali so po razredih, posebej deklice in posebej fantje. Rezultati


DRŽAVNO PRVENSTVO OŠ V ŠOLSKEM PLESNEM FESTIVALU


Na državno prvenstvo, ki je bilo v OŠ Žirovnica, 31. maj 2013 so se uvrstili LANA KROPF,  NATAŠA ŽIVKO IN ALEKSANDER SATLER.
Tekmovalo je 169 plesalk in plesalcev iz cele Slovenije. Naši plesalci so se odlično odrezali. Nataša Živko je dosegla 89. mesto, Lana Kropf  79. in Aleksander Satler 26. mesto.

Rezultati državnega prvenstva osnovnih šol 2013 najdete tukaj in na facebook strani.

 


Končni rezultati šahovske kadetske lige 2012/2013

ŠOLSKI PLESNI FESTIVAL

Naša šola je tudi letos vključena v projekt Šolski plesni festival (ŠPF). Cilj projekta je razvijati plesno dejavnost in širiti plesno kulturo med mladimi. Učenke in učenci razredne in predmetne stopnje obiskujejo plesni krožek pod strokovnim vodstvom Andreje Heričko (plesno društvo Dimenzija), v okviru katerega se tekom leta naučijo plesati skupinske plese v kategorijah hip-hop, pop in latino. Glasbo in koreografije predpiše Plesna Zveza Slovenije.

V mesecu aprilu smo izvedli šolsko tekmovanje za vse tri triade. Najboljših šest posameznikov v drugi in tretji triadi se je uvrstilo na področno prvenstvo:

  • 4., 5. rn 6. razred: Nika Štefanec, Julija Jelatancev, Eva Štuber, Aneja Voh, Špela Bezjak, Tjaša Kovač
  • 7., 8. in 9. razred: Nataša Živko, Neja Plazar, Aleksander Satler, Lana Kropf.

V četrtek, 19. 4. 2012, so nastopili na področnem tekmovanju ŠPF na OŠ Gorišnica.

Naši plesalci so bili zelo uspešni, trije so se uvrstili na državno prvenstvo:
Aleksander Satler,  Nataša Živko in Lana Kropf.

DRŽAVNO PRVENSTVO V ŠPF BO V PETEK, 31. 5. 2013, V OŠ ŽIROVNICA.

 

36. tekmovanje mladih čebelarjev
Dob pri Domžalah, 11.5.2013

skupina

 TEKMOVALCI

REZULTATI

1.

PULKO Jakob
MIŠIĆ Sara

SREBRNO PRIZNANJE

2.

BEZJAK Špela
ŠTEFANEC Nika

SREBRNO PRIZNANJE

3.

PULKO Urban
MIŠIĆ Aleks

BRONASTO PRIZNANJE

Učenka 2. razreda, Issa REBERNIK,  se je s poslikavo panjske končnice uvrstila v svoji kategoriji na 3. mesto, kar ji je v skupni uvrstitvi prineslo 10. mesto med več kot 130 poslikanimi panjskimi končnicami, ki so prispele na natečaj iz več kot 30 šol.

VSEM ISKRENE ČESTITKE!

Mentorica čebelarskega krožka:
Anica Toplak (040/770-720)

Čestitamo!

4.4.2013 je potekalo področno tekmovanje iz matematike na OŠ Draga Kobala. Tekmovanja so se udeležili tudi naši učenci: Bojana Koprivnik, Jan Ferš, Žan Dvoršak in David Ivanuša. Bojana in David sta osvojila Srebrno Vegovo priznanje, Janu in Žanu pa je do tega priznanja zmanjkala le ena točka.

Vsem štirim iskreno čestitamo!

5. tradicionalno odprto prvenstvo Slovenije v pomnjenju MEMORIADA13

Državno prvenstvo osnovnih šol v deskanju na snegu Rogla, 5. marec 2013

Osnovnošolsko področno prvenstvo v šahu OŠ Sladki Vrh, 15. 2. 2013

Prvenstvo osnovnih šol Maribora in okolice v alpskem smučanju
Občinsko prvenstvo v krosu za OŠ, 27.9.2012
15. 3.2012 so se trije naši učenci: Žan Dvoršak iz 7.r, David Ivanuša iz 8.r in Urška Licul iz  9.r, udeležili področnega tekmovanja iz matematike, ki je potekalo na OŠ Borci za severno mejo. Vsi trije so osvojili Srebrno Vegovo priznanje, David pa se bo udeležil državnega tekmovanja, saj je bil na področnem tekmovanju na prvem mestu. Vsem trem učencem čestitamo za odlične rezultate.

Prvenstvo OŠ v veleslalomu, kvalifikacije Areh, 31.1.2012

Polfinale v skokih z male prožne ponjave OŠ Sladki Vrh, 25.1.2012

 

 
 

 
 
Izdelava strani: Lešnik Peter