Header image Emblem

Zg. Korena 32
2242 Zg. Korena
Tel.: 02 6300 650
E-Pošta: os.korena@guest.arnes.si

  

Akcija

podari malico.

 

Domov
Vrtec
O šoli
Za starše
Izbirni predmeti
Dnevi dejavnosti
Interesne dejavnosti
Dodatne aktivnosti
Obvestila
Projekti
Informacije javnega značaja
Povezave
Šolski časopis Korenček
Tekmovanja
Arhiv

 
 
Spletni časopis Korenček
18.9.2018

KAKO SO POLETNE POČITNICE PREŽIVELI TRETJEŠOLCI

Med počitnicami sem bil na Krvavcu. Tam sem se učil angleško. S skupino smo šli tudi na pohod in v adrenalinski park. Večina smo se pogovarjali angleško Po vrnitvi domov sem šel k babici. Potem smo šli na barko. Veliko sem se kopal, nabiral školjke in se vozil z vodnim skuterjem. Potem smo šli na Pag. Tam sem se igral s prijatelji. Skupaj smo šli v zabaviščni park. Doma pa sem veliko vejkal. Med počitnicami sem se imel lepo.

Mark Kojc

Na začetku šolskih počitnic sem šla v plavalni kamp. Bila sem v termah 3000 in Vivat. Vsak dan smo šli plavat in na travnik. Imeli smo tudi mini tekmovanje. V kravlu sem bila tretja, pri žabici in hrbtnem plavanju pa prva. Skupni rezultat mi je prinesel drugo mesto. Z učiteljem smo snemali in slikali pod vodo. Ko sem prišla s plavalnega kampa, sem šla k babici. Stric Aleš je iz Indije po pošti dobil  rikšo in nas je z njo vozil. Iva me je povabila na rojstni dan. Tam smo se kopali in zabavali. Ati je bil v bolniški in sem z njim šla v njegovo službo. Tam sem si ogledala starodobna vozila. Šla sem tudi v Wake park, kjer sem supala. Z mami in Saro smo šle na kopanje v Radlje. Tam sva se s Saro spuščali po toboganih, iskale kamenčke, plavale in skakale v globino. Zadnji teden sem šla na Mariborski otok, kjer smo se vozili po  toboganu, plavali, igrali različne igre in prehodili cel otok. Pri meni je bila na počitnicah Alina. Skupaj sva izdelovali razne stvari. Počitnice so mi bile zelo všeč. Pogrešala pa sem že učiteljico in sošolce.

Urška Krajnc

Z Jakom sva šla na počitnice k babici v Ruše. Potem smo nekaj dni ostali doma. Šli smo tudi na morje v Pirovac. Tam sem se igrala s prijateljicami Ano, Tajo, Lijo, Niko in Zaro. Potem so prišli še Danijela, Andrej z Lanom in s psom Tesi. Obiskali smo pustolovski park, kjer sem se naučila salto naprej. Na morju sem veliko plavala.

Nika Markuš

Med počitnicami sem šel na morje v Piran. Skakal sem s pomola, lovil rake, iskal školjke in ježke. Videl sem še morskega zajca.  Bil sem tudi na sankanju na Pohorju. Doma sem se vozil s kolesom in igral video igrice. Na igrišču sem s prijatelji igral nogomet. Na koncu počitnic smo šli v veliko trgovino.

Kristjan Knuplež

Z atijem sva se potapljala. Jaz sem našla morskega ježka in sem ga vzela domov. Mami in ati sta rekla, da je lep. Ko sem spoznala prijateljici Čehinji, sem se naučila nekaj čeških besed. Počitnice pa si bom najbolj  zapomnila po tem, da sem v morju videla dva morska konjička. Ko sem prišla domov, sem si šla v kino ogledat film Neverjetni 2. Doma sem si pogledala Hotel Transilvanija 1. Prebrala sem tudi šest knjig Mulčkov, ker obožujem stripe. Prebrala sem tudi nekaj šal. Ko sem jih potem pripovedovala drugim, so  se smejali. Obiskala sta me tudi Bor in Pia. Skupaj smo naredili »cedevitski« avto. S prijateljema Lano in Lukom pa smo igrali nogomet. Moje počitnice so bile zabavne in zelo zanimive.

Katarina Božac

Med počitnicami smo bil pri babici, kjer smo jedli sladoled. Šli smo na morje v Portorož. Bili smo v apartmaju in se kopali v bazenu. Nabirali smo školjke in hodili na sprehode. Z nami je bila tudi babica. Zelo smo se zabavali.

Nik Fesel

Z babico Danico in dedijem Vladom sem bila na Pagu. Doma me je pogosto obiskala sošolka Monika. Zadnji dan sem praznovala rojstni dan. Naslednji teden sem bila na Kočevski reki. Tam sem se kopala. Iz Kočevja sva z mamo šli v Portorož. Nato smo še z mamo in atom šli na morje. Imela sem krasne počitnice.

Nika Lubej

Letos sem preživel počitnice doma. Veliko sem bil z dedijem, ker sva delala na polju. Veliko sem delal tudi na svojem vrtu. Ker je bilo poletje zelo vroče, sem se večkrat kopal v velikem bazenu in zelo užival.

Nino Bohl

Med poletnimi počitnicami je bilo lepo. Šli smo na Dunaj. Obiskovali smo živalski vrt in cesarsko zakladnico, največjo Habsburžanov. Šli smo v egipčanski muzej. Bilo je polno sarkofagov. Bile so tudi mumificirane živali. V zakladnici je bilo veliko zlata, ogrinjal, slik in oblačil. Bili smo tudi na morju v Šibeniku, kjer smo bili prvi v apartmaju. Imeli smo se zelo lepo. Na televiziji sem gledal Lepo je biti sosed in bral knjige. Šli smo tudi na Lošinj v Nerezine. Našli smo veliko rakovičjih klešč in ježevih vijoličastih lupin. Z babico sva šla peš do adrenalinskega parka na Vurberku. Dobil sem puščavsko rožo, ki je poldragi kamen in je kamen harmonije. Z babico Dragico sva šla v Europark, kjer sva imela kosilo in obiskala trgovine. Nato sva šla k Trem ribnikom, kjer sva slikala račke. Pred pričetkom šole sem se eno uro umival in mazal.

Mai Horvat

Med počitnicami sem se imela zelo lepo. Bila sem na morju. Tam sem se veliko igrala potapljala, skakala v vodo in iskala školjke. Na morju smo se peljali tudi  s pedolinom. Med počitnicami sem večkrat obiskala sošolko Ivo. Bila sem tudi pri teti Nini v Mariboru. Z družino smo obiskali pustolovski park na Vurberku.

Aida Krajnc

V začetku počitnic smo postavili bazen. V njem smo se veliko kopali. Šli smo tudi na morje v Ankaran. Tja smo se vozili tri ure. Šli smo v Koper, kjer smo videli križarko. Kopat smo se šli v Mesečev zaliv. Tam je bilo vse iz kamna. V Ankaranu so bili napihljivi gradovi. Obiskali smo tudi kmetijski sejem v Radgoni. Tam sem dobil nakladalko in zapestnico. Prespal sem tudi pri Juretu. Počitnice so hitro minile.

Luka Bezjak

Počitnic sem se zelo razveselila. Bili smo na morju na Pagu. Na obisk je prišel bratranec Robert iz Toronta. Kasneje še cela družina. Skupaj z njimi  smo se kopali na Ptuju. Ogledali  smo si Velenjski rudnik in plavali v jezeru. Všeč so mi bila napihljiva igrala na vodi. Bili smo tudi v bolnici Franja in v rudniku živega srebra v Idriji. S stricem Miranom in njegovo družino smo se veliko pogovarjali in igrali. 8.avgusta smo se odpravili v Ankaran s šotorom. V kampu mi je bilo zelo všeč. Vozila sem se s kolesom in bila tudi na vrtiljaku. Tudi naslednje leto bi rada šla kampirat. Počitnice so prehitro minile.

Eva Vrbnjak

Počitnice so tudi letos bile prekratke. Počela sem veliko različnih stvari. Že prvi teden sem šla k babici. Tam sem se kopala, pekli sva sadno pecivo. Pri babici me je obiskala moja prijateljica. Mami, Sara, jaz in moja psička Ajša smo bile v Wake parku  Dooplek. Tam sva si namakali noge. Ajša se zelo boji vode, zato je bila zelo smešna, ko je padla vanjo. V času počitnic sem obiskala Mariborski otok, kjer sem se spuščala po toboganu. Proti koncu počitnic sem šla s teto in babi v Maribor in obiskale smo trgovine. Zadnji teden počitnic sva se z mamo z vlakom odpeljali v Švico, kjer dela ati. Tam sem se kopala v jezeru in bazenu. Tako sem preživela počitnice.

Lana Minih Gačnik

Počitnice so bile zelo zanimive. Rad sem se kopal doma v bazenu. Veselil sem se, da gremo na morje. Šli smo na otok Pag. Vozili smo se zelo dolgo. Tam smo bili 11 dni. Zelo sem užival. Hodil sem tudi na sprehode. Včasih sem šel v vodo kar oblečen. Po dopustu smo šli še na izlete. Obiskali smo slap Šumik, Roglo in kopališče Akvaluno. Počitnice so bile zelo lepe in so hitro minile.

Jure Weingerl

Na morju smo nabrali ogromno školjk. Bili smo v Portorožu. Z atijem smo veliko hodili na sprehode. Na morju smo bili z babico. Pogosto smo tudi hodili na sladoled. Bili smo v bazenu. Veliko sva  z Nikom bila pri babici Mileni. Imela sem se zelo lepo.

Eva Fesel

Med počitnicami sem se žogala z mamo in Filipom. Dobila sem tudi novo kolo in telefon. Z mamo sem bila tudi na morju. Tam mi je bilo zelo zabavno. Odšli smo tudi na Pohorje, k slapu Šumik. Nekaj dni sem bila skupaj s sošolko Niko v hotelu Kompas v Kranjski Gori. Izlet smo zaključili v živalskem vrtu v Ljubljani, kjer smo si tudi ogledali predstavo tjulnja.

Monika Cvikl

Med počitnicami sem se veliko igral. Z atijem in sestro smo šli večkrat kolesarit na igrišče. Pomagal sem atiju, dediju in babici pri delu. Šli smo tudi v koruzni labirint. Bilo je zelo poučno. Na morje smo šli v Egipt. Tam mi je bilo najbolj všeč potapljanje.

Gašper Fradl

Med počitnicami sem z družino obiskala vojaški muzej Pivka. Tam sem videla letala, orožje, tanke, parni vlak in podmornico. Praznovala sem tudi rojstni dan. Prišlo je veliko prijateljev. Imeli smo zabavo v bazenu in jedli čokoladno torto. Avgusta smo bili na morju v Črni gori. Prvič sem bila na letalu. Malo me je bilo strah. Na morju smo se veliko kopali, sprehajali, vozili z ladjo in bili veliko v lunaparku. To so bile moje najboljše počitnice do sedaj.

Iva Ilec

Doma smo postavili bazen, kjer sem se lahko kopala. Bila sem na počitnicah pri babici, kjer je bila tudi moja sestrična in sva se lahko igrali. S starši sem bila na morju. Vsak dan je bilo vroče, zato  smo se veliko kopali. Na morju sem spoznala novo prijateljico, ki ji je bilo ime Zara. Na morju pa sem bila tudi s svojo sestrično. Počitnice so bile super.

Gaja Polc

 

 
 
 

 

Korenček 2018/2019

Korenček 2017/2018

Korenček 2016/2017

Korenček 2015/2016

Korenček 2014/2015

Korenček 2013/2014

Korenček 2012/2013

Izdelava strani: Lešnik Peter