Dan slovenske hrane je namenjen ozaveščanju o pomembnosti slovenske hrane za slovensko kmetijstvo in prehranskih navadah. V okviru tega dne poteka tudi projekt tradicionalni slovenski zajtrk. Namen dogodka je izobraževati, obveščati in ozaveščati šolajočo se mladino o pomenu zajtrka kot pomembnega obroka v okviru naših prehranjevalnih navad.

Tudi naša šola je vključena v ta vseslovenski projekt, ki smo ga obeležili v petek, 18. 11. 2022. Prvo šolsko uro smo tako namenili najpomembnejšemu obroku dneva: ZAJTRKU. Zbrali smo se v jedilnici, kjer so nas pričakale lepo pogrnjene mize, za katere so poskrbeli učenci od 7. do 9. razreda. Skupaj z zborčkoma in ob spremljavi harmonikašev Domna Krajca in Gašperja Kašmana smo zapeli pesem Čebelar. Obiskal nas je tudi lokalni čebelar in nam prinesel zgibanke o pridelavi medu, čebelah. Učenec Nino Bohl je predstavil oblačilo čebelarja. Sledil je zajtrk, ki je po naši slovenski tradiciji bil sestavljen iz kruha, masla, medu, mleka in sadja.