Šport je praznik

Dan slovenskega športa je praznik nas vseh, zato ga praznujmo skupaj!

23. septembra 2021 ponovno obeležili dan slovenskega športa.

Šport ima dokazano številne pozitivne učinke na posameznika in družbo. To želimo sporočiti tudi s praznikom, predvsem pa opozoriti, da je redna telesna dejavnost eden najpomembnejših elementov kakovostnega in zdravega načina življenja ter spodbuditi državljanke in državljane, da so tudi sami aktivni. Slovenci smo športni narod. To ne potrjujejo le številni uspehi naših vrhunskih športnikov, temveč predvsem polna šolska igrišča, zapolnjene gorske in hribovske koče ter polne športne dvorane in fitnes centri po celi državi. Redna telesna dejavnost je izjemnega pomena za zdravje, ki je skupaj z duševnim zdravjem najpomembnejša sestavina zdravega življenjskega sloga. Šport je v naši naravi in to je prepoznala tudi država, ki je 18. junija 2020 na pobudo Olimpijskega komiteja Slovenije razglasila 23. september za Dan slovenskega športa.

Na naši šoli bomo za učence organizirali plesne delavnice (plesna šola PLESNA DIMENZIJA), plavanje, plezanje po umetni steni, aktivnosti v pustolovskem parku Vurberk in aktivnosti v motorik parku – Wakeparku Duplek.

PRAV TAKO BOMO TUDI LETOS SODELOVALI V MEDNARODNEM PROJEKTU EVROPSKI ŠPORTNI DAN, KI BO POTEKAL NA ISTI DAN, KOT JE DAN SLOVENSKEGA ŠPORTA.

 Učiteljica športa, Renata Rižner