RAZGLASITEV NAGRAJENCEV fotografskega natečaja za »LEDENO NAGRADO« SLADOLEDARNE KREMKO.

Žirija v sestavi:

Poklicni fotograf:

Bojan Mihalič

(več o fotografu in njegovem delu si lahko preberete tukaj: https://www.vecer.com/intervju-poklicni-fotograf-bojan-mihalic-danasnje-fotografije-so-vecinoma-laz-10103988 )

in

profesorica likovne umetnosti: Andreja Zelenik.

Prejela sva veliko tehnično kakovostnih in tematsko zanimivih fotografij. V prvem krogu sva odbrala le tiste, ki so zadoščale VSEM pravilom, nato pa je sledil težji del izbora: tu so prišle do izraza fotografije učencev, iz katerih je razvidno še več znanja; nenavadna svetloba, barvna usklajenost, kompozicija, »zgodba«, poigravanje z globinsko ostrino, ki lahko fotografijo popolnoma skazi ali pa jo naredi izjemno … Glavno vodilo pri odločitvi nagrajencev je bilo, da so VSE ŠTIRI poslane fotografije morale biti odlične!

Citiram Bojanove besede: »Moram povedat, da je pri večini učencev v ožjem izboru, vsaj ena fotografija, ki ti dobesedno vzame dah in čisto  zares, take fotografije bi z lahkoto prodal!« Potem sem se skoncentriral na tiste učence, ki so imeli vse štiri fotografije odlične in kjer se je v vseh pokazala tehnično-ustvarjalna kakovost.«

Moram priznati, da sva imela zelo težavno delo, saj je grob izbor najboljših fotografij narejen hitro, o zmagovalcih pa ponavadi odloča osebni okus in drugačnost pogledov na fotografijo.

Marsikatera fotografija v ožjem izboru bi si zaslužila nagrado, a na koncu se je pač treba odločiti, in ostanejo le tri. To seveda ne pomeni, da so druge primerljive fotografije bistveno slabše! Ne, naj bodo le spodbuda za še večji trud in predanost fotografiranju!

Končno odločitev izbora nagrajencev  sem prepustila profesionalnemu fotografu Bojanu Mihaliču.

Od 149 fotografij učencev OŠ Korena, razglašam zmagovalne avtorje fotografij:

1. MESTO: Zoja T. V. r

2. MESTO: Gašper K.  r

3. MESTO si delita:

Zala G. 9. r in

Adriana F. 9. r

Prejemniki glavnih nagrad prejmejo BON po pošti. Z bonom in osebno izkaznico boste lahko »prevzeli« svojo nagrado v SLADOLEDARNICI KREMKO. HVALA KREMKO za najboljši sladoled!!!

Čestitamo vsem nagrajencem, prav tako tudi vsem ostalim učencem, ki ste se potrudili in naredili krasne fotografije!